Dobrý sused podporuje nápady pre lepšiu Bratislavu


Praktická pomoc pre dobré nápady a užitočné zmeny, spájanie ľudí a budovanie priateľských susedských vzťahov, to je cieľ programu Dobrý sused. V jarnej výzve získali z tohto programu štyri projekty skoro desať tisíc eur.

 Každý z podporených projektov sa opiera o lokálnu komunitu ľudí a rozvíja priateľské vzájomné vzťahy.

Podporu od Dobrého suseda dostali projekty materských škôl na Linzbothovej a Estónskej ulici. Jedna z nich opraví detské ihrisko, aby bolo bezpečnejšie a druhá uvedie do života projekt Poznaj život chrobáčikov na sídlisku. Deti spolu s rodičmi budú vytvárať hmyzie domčeky v areáli materskej školy, ale aj na verejných plochách sídliska Medzijarky.

Ďalším podporeným projektom je športová iniciatívou hokejbalistov z Podunajských Biskupíc. Systematickou prácou s deťmi a mládežou tam budujú súdržnú a zdravú komunitu športových nadšencov. Grant z programu Dobrý sused umožní hokejbalistom nákup športového vybavenia na tréningy pre deti, ktoré potrebujú veľa pohybu hlavne teraz, po dlhom lockdowne.

Dobrý sused tiež pomôže pri verejnej zbierke na výskum rakoviny v rámci podujatia Na kolesách proti rakovine v Ružinove, a podporí tak zdravší život.

Grantový program Dobrý sused je otvorený pre aktívnych Bratislavčanov, ktorí chcú a dokážu iniciovať zmeny a podieľajú sa na vzniku, obnove, či rozvoji zaujímavých a verejne dostupných lokalít, či verejných aktivít.

“V programe Dobrý sused je stále možné uchádzať sa o podporu v otvorenom grantovom kole v bratislavských mestských častiach Vrakuňa, Ružinov, Podunajské Biskupice a v obci Rovinka. Nadácia Ekopolis rozdá na grantoch v Dobrom susedovi do konca roka 2021 ešte viac ako 10 tisíc eur,” povedala Ľubica Štúberová, programová manažérka programu Dobrý sused.

Hlavným partnerom programu Dobrý sused je spoločnosť SLOVNAFT, a.s., s ktorou Nadácia Ekopolis dlhodobo spolupracuje na programoch zameraných na zlepšovanie zelenej infraštruktúry a biodiverzity na celom Slovensku.

Projekty podporené z programu Dobrý sused musia byť zrealizované do 6 mesiacov od pridelenia grantu. Všetky informácie a propozície programu nájdete na www.slovnaftludom.skwww.ekopolis.sk alebo u programovej manažérky Nadácie Ekopolis: Ľubica Štúberová, stuberova@ekopolis.sk, 0902 526 755

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.