Hlasovanie v 20. ročníku ankety Strom roka je ukončené!


Aj tento rok budú ocenené stromy, školy aj samotní hlasujúci

 

Jubilejný ročník obľúbenej súťaže stromov sa blíži k svojmu záveru. Anketu však ešte čaká verejná výsadba stromov s dobrovoľníkmi, ako aj odborné ošetrenie vybraných stromov. Nadácia Ekopolis oznámi mená víťazov 13. októbra počas slávnostného vyhlásenia výsledkov v Bratislave.

V aktuálnom 20. ročníku ankety Strom roka mohla hlasovať verejnosť za vybraných 12 finalistov až do 30. septembra. „Všetkých tohtoročných víťazov ankety predstavíme verejnosti počas slávnostného vyhlásenia výsledkov v Bratislave. Tri víťazné stromy odmeníme odborným ošetrením v hodnote 300 eur. Takisto sa ocenenia v dvoch kategóriách dočkajú aj školy, ktoré sa tento rok zapojili do súťaže so svojimi žiakmi. Tie získajú výsadbový materiál do svojich školských záhrad, či poučné vecné ceny,“ hovorí Martina Hromadová, komunikačná manažérka z Nadácie Ekopolis.

Víťaz bude reprezentovať Slovensko

Anketa Strom roka už 20. rokov upozorňuje na staré, vzácne a ohrozené stromy s cieľom povzbudiť záujem ľudí o životné prostredie. „Víťazný strom, okrem odborného ošetrenia, automaticky postupuje do celoeurópskeho finále, kde bude reprezentovať Slovensko,“ dopĺňa Hromadová. Súťažiť bude medzi ďalšími 15 krajinami naprieč Európou.

20.letokruh

Tento rok bol pre nás výnimočný tým, že sme mohli osláviť už 20. rok, čo anketa na Slovensku prináša jedinečné príbehy stromov. Počas leta sme organizovali konferenciu pre odborníkov i výstavu fotografií všetkých doterajších víťazov ankety. Pred nami je výsadba s dobrovoľníkmi, ktorá sa uskutoční 6. októbra v obci Veľký Biel, ale aj odborné ošetrenie s arboristami z ISA Slovensko a samozrejme vyhlásenie výsledkov,  na ktoré všetci netrpezlivo čakáme,“ uzatvára Hromadová.

Kontakty: 

Nadácia Ekopolis, Komenského 21, 974 01, Banská Bystrica,

PR a komunikácia: Martina R. Hromadová, tel. 0908 371 289, ragalova@ekopolis.sk

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.