Budeme online: dobre vysadený strom ako základ dobrého projektu


Milan Hronec, programový manažér Nadácie Ekopolis, bol osobne prítomný pri desiatkach výsadieb stromov podporených Nadáciou Ekopolis. Celé roky pomáha a radí aktívnym občanom po celkom Slovensku pri tom, ako dobre sadiť stromy. Rukami mu prešli stovky sadeníc a z tých, ktoré držal a sadil kedysi v začiatkoch, sú dnes mnohé vysoké a krásne stromy. Podelí sa so svojimi skúsenosťami o tom, ak správne sadiť stromy v rôznych podmienkach a zodpovie na základ otázky: ako hlboko stromy sadiť? Ako ich správne kotviť, koľko kolov použiť a prečo je potrebné v krajine používať ochranu pred zverou? Aké nástroje by pri tom nemali chýbať? A pridá aj mnohé ďalšie rady a odporúčania pre tých, čo chcú sadiť stromy dobre a s cieľom, aby sa dožili vysokého veku v dobrej kondícii.

Sledujte nás online vo štvrtok 19. januára o 17:00 na našom Facebooku.

Webinár nadväzuje na prednášku z decembra 2022, v ktorej sa arboristka Eva Lalinská zaoberala prípravou výsadby a prezentáciu Jaroslava Kolaříka zo septembra 2022 o tom, ako a prečo kontrolovať kvalitu sadeníc.
Vo februári 2023 bude nasledovať aj samostatný webinár o povýsadbovej starostlivosti, ako predpoklade úspešného projektu v rámci programu „Sadíme budúcnosť“.

Rámcový program:
• Úvod: Martina Paulíková: organizačné a technické pokyny, informácie o diskusiách
• Milan Hronec: Technológia výsadby stromov – ako správne sadiť stromy v rôznych podmienkach, ako ich kotviť, chrániť a postarať sa o nich priamo pri výsadbe.
• Diskusia, odpovede na otázky z četu alebo pripravené otázky

Prečo to robíme?
Formát moderovaných online prezentácií príkladov dobrej praxe je podporou pre ľudí, ktorí chcú sadiť stromy a starať sa o ne. Postupne predstavujeme jednotlivé aspekty, čo to znamená „dobrý projekt“ v Nadácii Ekopolis v spolupráci s našimi pozvanými hosťami, ktorí sú odborníci v danej problematike, ktorej sa v aktuálnej časti venujeme. Možnosťou pre verejnosť je naživo sa zapojiť do diskusie a klásť otázky. Stretnutia sú streamované online na FB stránke a zároveň sa z nich robí záznam, ktorý je verejný. Všetky doterajšie online semináre nájdete na našom Youtube kanáli.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.