Dobrý sused pomôže už aj v Petržalke, Dunajskej Lužnej a Moste pri Bratislave


V 6. ročníku môžu o grant požiadať nielen komunity z Ružinova, Vrakune, Podunajských Biskupíc a Rovinky, ale už aj z Petržalky, Dunajskej Lužnej a Mostu pri Bratislave. Dobrý sused podporuje nápady, ktoré zlepšia spolunažívanie a dobré medziľudské vzťahy, obohacujú kultúrny, športový alebo komunitný život a skvalitňujú verejný priestor. Najlepšie projekty si v roku 2024 a 2025 rozdelia sumu viac ako 61 tisíc eur.

„Grantový program Dobrý sused pomáha v okolí rafinérie. Spája aktívnych ľudí pri zlepšovaní komunitného života a za uplynulých päť rokov dokázal, že dobré nápady podporené grantom zlepšujú priateľské susedské vzťahy ,“ hovorí riaditeľ Komunikácie spoločnosti SLOVNAFT, a.s., Anton Molnár.

Grantový program Dobrý sused je zameraný na podporu spolupráce aktívnych občanov, ktorá udržiava a rozvíja dobré susedské vzťahy. Jedným z cieľom programu je aj podpora spolupráce a partnerstiev samospráv, školských zariadení a občianskych združení. Za uplynulých päť rokov program podporil viac ako 60 dobrých zámerov a užitočných riešení v bratislavských mestských častiach Ružinov, Vrakuňa, Podunajské Biskupice a obci Rovinka. V šiestom ročníku k nim pribudnú aj projekty z Petržalky, Dunajskej Lužnej a Mostu pri Bratislave.

„V Nadácii Ekopolis oceňujeme rozhodnutie donora programu, spoločnosti Slovnaft, rozšíriť územné pôsobenie Dobrého suseda do ďalších častí Bratislavy a okolia. Grantový program bude silným partnerom pre komunity, mestské časti a spoločenský život už aj v Petržalke, Dunajskej Lužnej či Moste pri Bratislave. Rozhodli sme sa trochu upraviť výzvu grantového programu, ktorý v nasledujúcich dvoch rokoch prerozdelí do spomínaných lokalít viac ako 61 tisíc eur. Grantovú výzvu otvárame 7. novembra 2023 na dva mesiace. Ďalšie kolo bude pre uchádzačov o grant prístupne vo februári 2024,“ dopĺňa Ľubica Štúberová, programová manažérka Nadácie Ekopolis.

Uzávierka 1. kola grantovej výzvy na rok 2024 je 9. januára 2024.

Viac informácií nájdete na: www.ekopolis.sk/zivotne-prostredie/dobry-sused, www.spoludokazemevela.sk/nase-projekty/dobry-sused 

Kontakt: Ľubica Štúberová, programová manažérka Nadácie Ekopolis, stuberova@ekopolis.sk, 0902 526 755.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.