Grantová výzva programu Zelených oáz má 162 prijatých žiadostí. Čoskoro spustí hlasovanie za najlepšie projekty!


 Ďakujeme všetkým 162 žiadateľom, ktorí sa prihlásili do výzvy 17. ročníka Zelených oáz! 

Veru, záujem vysádzať stromy – aleje či ovocné sady, tvoriť komunitné záhrady, čistiť verejné priestranstvá či toky riek alebo upravovať náučné chodníky je obrovský. Vďaka tomu majú v týchto dňoch naši hodnotitelia a hodnotiteľky plné ruky práce, aby sa prelúskali všetkými žiadosťami. Vyberú z nich maximálne 25 projektov, ktoré sa najviac zhodujú s témami grantovej výzvy.

Z celkového počtu vybratých projektových žiadostí bude najviac pätnásť tých najkvalitnejších priamo podporených. Zároveň komisia vyberie aj osem projektov, z každého kraja jeden, ktoré postúpia do verejného hlasovania. To potrvá od 6. februára do 5. marca 2022 na portáli www.oazy.sk. Ale pozor! Každý z vybraných projektov totiž získa už na začiatku minimálnu čiastku podpory 1 000 eur a hlasy verejnosti rozhodnú o proporčnom navyšovaní rozpočtu na realizáciu projektov!

Definitívne zverejnenie výsledkov podporených projektov bude 13. marca 2022 a všetkých žiadateľov budeme o výsledku včas informovať. Ďakujeme vopred za vašu trpezlivosť.

Tešíme sa na Zelené oázy aj v roku 2023!

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.