V septembri môžu za Strom roka zahlasovať aj žiaci. V dvoch súťažných kategóriách pomôžu stromom aj svojej škole


V aktuálnej ankete Strom roka majú školy zo Slovenska možnosť zapojiť sa so svojimi žiakmi do hlasovania za 12 obľúbených stromov z finálovej dvanástky. Nie len hlasy, ale aj ich aktivity im môžu pomôcť získať výsadbový materiál pre svoju školu.

Už viac ako 5 rokov má úspech sprievodná súťaž v ankete Strom roka, ktorá má za cieľ upriamiť pozornosť mladej generácie na životné prostredie, najmä na dôležitosť ochrany a starostlivosti o stromy. „Vďaka hlasovaniu žiakov sa finálové stromy v ankete každoročne tešia z veľkej podpory. My žiakov a študentov za túto aktivitu chceme takisto odmeniť, preto tým najaktívnejším venujeme výhru v podobe výsadbového materiálu do ich školských areálov, aby mali krajšie a zdravšie miesto počas dní trávených v škole,“ uvádza Martina Hromadová, manažérka ankety Strom roka z Nadácie Ekopolis.

Hlasovanie je otvorené pre všetky typy škôl od 4. do 30. septembra a súťaží sa v dvoch kategóriách. „Hlasuje sa formou jednoduchých hlasovacích lístkov, ktoré pošleme školám na vyžiadanie. Každý žiak má jeden hlas a vybrať si môže ktoréhokoľvek finalistu,“ hovorí Hromadová. Vyplnené lístky treba zaslať do nadácie najneskôr do 3. októbra 2023. Ceny v hodnote 500 eur do súťaže venuje Záhradníctvo ABIES, dlhoročný partner ankety Strom roka.

Budovanie blízkeho vzťahu k prírode a stromom začína už od útleho detstva. Veľmi si vážime prácu učiteľov, ktorý aj formou ankety učia mladú generáciu citlivo pristupovať k prírodnému dedičstvu. Práve na nich totiž stojí budúcnosť našej krajiny a aj  to, ako bude vyzerať,“ uzatvára Hromadová.

V rámci ankety prebieha naďalej hlasovanie verejnosti. Podľa priebežne zrátaných hlasov doteraz hlasovalo viac ako šesť tisíc ľudí. Možnosť zapojiť sa do hlasovania potrvá do 30. septembra 2023. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa bude konať v priebehu októbra.

Viac o podmienkach súťaže pre školy sa dočítate na webe.

Kontakt: Martina Hromadová, PR manažérka, 0908 371 289, hromadova@ekopolis.sk

 

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.