Program Pohoda za mestom podporil oživenie ďalších 5 rekreačných miest


Program Pohoda za mestom, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis v spolupráci s partnerom programu – spoločnosťou HEINEKEN Slovensko, poskytuje už piaty rok príležitosť upraviť a skrášliť oddychové zákutia v zázemí väčších miest. Spomedzi 39 žiadostí bolo vybraných päť slovenských miest, ktorým pôjde spolu 16 000 eur na úpravu rekreačných priestorov.

 

Jedným z nich je Mesto Martin, ktoré získalo finančnú podporu 3 500 eur na úpravu priestoru bývalých vojenských skladov SIM. Je mi nesmiernou cťou, že Nadácia Ekopolis v rámci programu Pohoda za mestom sa rozhodla po tretíkrát podporiť ďalší náš projekt. Areál SIM už niekoľko rokov dokazuje, že je obľúbeným a perspektívnym miestom, do ktorého sa oplatí investovať. Som si istý, že vďaka tejto finančnej podpore bude ešte atraktívnejším miestom rozličných stretnutí, podujatí a akcií pre všetkých Martinčanov,“ zhodnotil primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar. Priestory areálu SIM budú upravené za aktívnej účasti členov viacerých združení, pod vedením Hasičského zboru Priekopa. Postupne pribudnú ihriská, altánky a ohniská, Martinčania upravia aj zeleň a dosadia nové kríky.

 

Finančné prostriedky z tohoročnej Pohody za mestom smerujú aj do Banskej Bystrice, na úpravu Záhrady – Centra nezávislej kultúry, do mestskej časti Levíc na obnovu priestoru okolo studne v Horši a tiež na východ Slovenska, do Košíc. V zázemí mesta Lučenec budú miestni športovci realizovať projekt Nordic walking nás spája. „Od roku 2013 rastie počet priaznivcov a členov nordic walkingu klubu v Lučenci. Dobrovoľníckou prácou sa staráme o údržbu a čistotu trás, ktoré neslúžia len nordic walkingu, ale všetkým obyvateľom mesta k rekreačno športovým aktivitám. Samozrejme, nadšenie bez materiálnej alebo  finančnej pomoci na všetko nestačí. O to viac sme vďační za finančnú podporu, ktorú využijeme na doplnenie vybavenia,  skrášlenie vybranej lokality a organizáciu športového podujatia pre obyvateľov v  s súlade s predloženým projektom,“uviedol Štefan Lieskovský, predseda občianskeho združenia Budúcnosť je zdravý život. Upravené časti oddychových zón by mali začať slúžiť verejnosti do konci októbra 2015.

 

„Program Pohoda za mestom sa každým rokom teší väčšej popularite. Sme veľmi radi, že už piaty rok v poradí vznikajú nápady na projekty, ktoré majú veľkú myšlienku. Ľudia dobrovoľne prikladajú ruku k dielu a spoločne tak pomáhajú vytvoriť priestor, ktorý im umožňuje rekreačné vyžitie vo svojom okolí. Teší nás, že naša spoločnosť HEINEKEN Slovensko tieto ušľachtilé činy môže podporiť,” uvádza Hana Šimková, Manažér pre korporátne vzťahy spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

 

Doteraz bolo vďaka programu Pohoda za mestom podporených spolu 23 projektov v celkovej výške 117 000 eur. Ich výsledkom sú upravené miesta pre oddych a poznávanie v Banskej Bystrici, Bratislave, Komárne, Košiciach, Leviciach, Liptovskom Mikuláši, Martine, Michalovciach, Nových Zámkoch, Nitre, Piešťanoch, Prievidzi, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne, Trnave a Žiline.

 

 

Viac informácií získate na www.ekopolis.sk, www.heinekenslovensko.sk alebo u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej, tel. 048 414 5478, 0949 266 151, paulikova@ekopolis.sk.

 

Podporené projekty v roku 2015 z grantového programu Pohoda za mestom.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.