Podporte dvojicu kníh o stromoch, aj iniciatívu Sadíme budúcnosť!


O projekte

Zámerom projektu je vydanie dvoch kníh – Stromy a ich príbehy a Pralesy a život v nich – pod spoločným názvom STROMY A PRALESY SLOVENSKA. Knihy nám priblížia naše najkrajšie prírodné zákutia so stromami a zavedú nás do prírodných lesov, ktoré existujú bez zásahu človeka.

Čo je cieľom nášho projektu?

Projekt Stromy a Pralesy Slovenska zahŕňa vydanie dvoch komplexných kníh o prírodnom dedičstve Slovenska, jeho chránených pralesoch a prastarých stromoch. Pokúsme sa spoločne odhaliť niektoré ich tajomstvá a ponorme sa do príbehov, ktoré nám títo zelení svedkovia našej minulosti prinášajú.

Vyberme sa spolu s autormi na prechádzku prírodou k najkrajším stromom (180 finalistom posledných 16. ročníkov ankety Strom roka) či do neskrotenej prírody 70 pralesov a načerpajme tak energiu, ktorej majú stromy a prírodné lesy na rozdávanie.

Poďme vnímať ich krá­su, počúvať, čo si ticho šepkajú a svoje pocity odovzdávať ďalej.

Pre koho sú knihy určené?

Knihy zaujmú všetkých z vás, ktorí hľadáte inšpirácie na potulky po Slovensku, radi objavujete pekné prírodné zákutia alebo plánujete turistický výlet.

Knihy sú určené nielen pre obdivovateľov prírodných krás Slovenska, ochrancov a milovníkov prírody, ale doslova pre všetkých turistov. Priam nabádajú na prechádzky našimi pralesmi či posedeniami pri starých stromoch. Autori dúfajú, že pri ich čítaní aj vy dostanete chuť urobiť si výlet k niektorému z najkrajších stromov či sa vybrať na potulky divou prírodou niektorého z pralesov…

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Projekt je momentálne v stave grafických úprav kníh. Autori pripravili texty a fotografie, editor a redaktor ich spracovali a knihy sú prichystané na stránkové korektúry. Tie prebehnú v apríli a v máji sa môžu knihy zadať do tlače. Začiatkom júna budú knižky u všetkých podporovateľov.

Ako použijeme vašu podporu?

Keďže v poslednom roku sa razantne zvýšili ceny papiera a tlače Váš príspevok nám pomôže pokryť celkové náklady na kvalitný papier a tlač v peknej tvrdej väzbe a časť z nich ponúknuť v spoločnej krabici. Každá
z kníh  bude mať 160 strán a formát 160 x 235 mm.

Iniciatíva Sadíme budúcnosť

50 centov z každej knihy, ktorú si kúpite, pôjde iniciatíve Sadíme
budúcnosť z Nadácie Ekopolis.  Výsadba stromov je konkrétnym a užitočným spôsobom ako urobiť krajinu krajšou, zelenšou, pestrejšou a najmä odolnejšou voči dôsledkom zmeny klímy. Každý strom vytvára podmienky pre život iných rastlín, živočíchov, húb a mikroorganizmov. Každý strom je súčasťou ekosystému dôležitého aj pre náš život.

Chcem podporiť na StartLabe!

 

 

 

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.